Hur arbetar jag effektivt med leads i Salesforce Account Engagement (Pardot)?

/ Hem / Account Engagement

Checklista: 6 steg till framgång genom hela kundresan

Vi har sett många kunder som har utmaningar när det kommer till samarbetet mellan marknad och sälj. Genom att arbeta aktivt med att skapa en smidig och effektiv leadsgenereringsprocess säkerställer vi att våra kunder både kan dra nytta av de möjligheter som plattformen erbjuder och samtidigt skapa bästa möjliga förutsättningarna för ett bra samarbete. Här nedanför har vi satt ihop en checklista som inkluderar de steg vi jobbar med när vi hjälper våra kunder att få ut maximalt av Marketing Cloud Account Engagements potential.

Generera leads med hjälp av:

 • Formulär – Använd Account Engagements (AE) formulärhantering för att smidigt skapa och hantera formulär på din sajt. Prospects skapas då direkt i AE och du kan börja bearbeta dessa.
 • Landing page – Bygg konverterande landningssidor för besökarna på er webbsida och addera formulär som genererar nya leads.
 • Email-kampanjer – Skapa kampanjer och email i AE och skicka email till potentiella kunder. Sätt en Completion action för att tilldela prospects till en säljare eller lägg till i ett nurturing-program.
 • LinkedIn – Integrera LinkedIn med AE och skapa lead genererings-formulär som skapar prospects att börja bearbeta direkt.

Bearbeta leads med hjälp av:

 • Segmentering – Segmentera dina prospects i verktyget baserat på demografi, beteende eller behov för att sedan kunna anpassa content efter mottagarens preferenser.
 • Engagement journeys – Bygg automatiserade kundresor för dina segment med målet att öka engagemanget hos dina leads och driva dem framåt i kundresan.
 • Personalisering – Använd data du samlat om dina kontakter för att vara personlig och relevant i dina utskick & leverera rätt meddelande till rätt person vid rätt tidpunkt. Håll ett öga på viktiga mätetal som Open Rate och Click Through Rate.

Kvalificera leads med hjälp av:

 • Scoring – Utvärdera och ranka dina leads baserat på deras sannolikhet att konvertera för att kunna prioritera och kvalificera dina leads.
 • Grading – Klassificera leads efter hur väl de matchar din idealkundsprofil, detta i kombination med Scoring ger dig optimal potential att leverera heta leads till sälj.
 • Page actions – Utnyttja trackingkoden på sajten och sätt olika actions på dina högprioriterade sidor, som till exempel att justera scoring, addera till listor eller fördela till rätt kontaktperson.
 • Profilering – Skapa din idealkundsprofil i verktyget och sätt upp kriterier för vem som ska ingå i den, leads som matchar din idealkundsprofil kan anses som heta och kvalificerade. Scoring, Grading och Page actions kan användas för att sätta upp dessa kriterier för er idealkundsprofil.

Heta leads till sälj med hjälp av:

 • Lead assignment – Distribuera leads automatiskt till rätt säljare eller säljteam baserat på uppsatta kriterier för att optimera uppföljningsprocessen.
 • Prioritering av leads – Sätt upp regler för att endast leads som matchar en viss scoring, grading, profil tilldelas en säljare. På så sätt undviker sälj att agera på kalla leads.
 • AE Setup i Salesforce – Se till att uppsättningen av AE är anpassad efter er affär och era processer för att skapa ett sömlöst flöde av kunddata och interaktioner mellan marknad och sälj.
 • Salesforce sync – Synkronisera data mellan AE och Salesforce CRM. Anpassa vad som ska synkas och när med hjälp av de automatiserade funktionerna.

Driv till avslut med hjälp av:

 • Conversion Journeys – Bygg automatiserade kundresor till kvalificerade leads med fokus på att styra dem mot konvertering, på så sätt kan man optimera samarbetet mellan marknad och sälj för att driva avslut.
 • Dynamiskt Content – När vi vet våra kontakters köpintentioner kan vi använda oss av dynamiskt content i våra mail för att möta och svara på kontaktens behov och utmaningar, genom att vara relevanta i kommunikationen kan vi öka konverteringsgraden.
 • Nurturing – Sätt upp nurturing resor för de kvalificerade leads som ännu inte konverterat (efter conversion journey) och fortsätt bearbeta tills de är redo för avslut.

Behåll kunder genom:

 • Loyalty resor – Bygg automatiserade och personaliserade kundresor till befintliga kunder för att stärka relationer, främja lojalitet och belöna återkommande interaktioner.
 • Nyhetsbrev – Använd AE för utskick av nyhetsbrev och fortsätt hålla kunder engagerade och informerade genom regelbundna uppdateringar av relevant innehåll.

”Customer quote missing.”

Anders Andresson, maskinuthyrningsföretag

Hur kan Salient hjälpa dig?

Certifierade konsulter

Inom Salient är vi alla specialutbildade med olika inriktningar inom digital försäljning & marknadsföring. Vi har en intern akademi där vi som konsulter och utvecklare kontinuerligt certifierar oss på verktyg och processer med fokus på Salesforce. Vi har idag fler än 30 olika Specialist Consultant certifikat inom Sales Cloud, Service Cloud, Marketing Cloud, Marketing Cloud Account Engagement, Marketing Cloud Personalization och Salesforce development.

Vårt arbetssätt

Vi definierar processer för marknadsföring, försäljning och kundservice. Väl definierade processer är en förutsättning för att rätt Salesforce-lösning ska kunna väljas och skräddarsys. Efter det implementerar och integrerar vi Salesforce med andra IT-lösningar. Vi erbjuder dessutom att driva kommunikation på plattformen och support vid behov. Detta för att våra kunder ska få ut bästa resultat av sina Salesforce-investering.

Salesforce Partner

Vi är stolta partners med Salesforce och arbetar sedan 2014 målmedvetet tillsammans. Vi har genom åren arbetat med en mängd olika Salesforce-projekt där vi hjälper företag med skräddarsydd implementering, underhåll, optimering och rådgivning i plattformen. Att vara partners innebär att vi har certifierade konsulter inom flera olika Salesforce Clouds

Kundcase & branscher

Våra kunder finns i alla segment och branscher och vi har både startups och stora globala företag som kunder. Deras affärsverksamheter är såväl B2B som B2C och ofta en mix av båda. Bland de branscher där vi hjälpt marknadsledare med Salesforce-projekt märks Auktion, Betalningslösningar, Bröllop, Båt, Mode/livsstil, Fintech, Fordon, Hälsa, IT, Media, Optik, Retail, Medicinteknik, Textil och Utbildning.

Fabian

Fabian

Specialistkonsult MCAE

Johan

Johan

Specialistkonsult MCAE

“Med positiv energi & bra samarbeten skapar vi förutsättningarna för att ha kul på jobbet & samtidigt utvecklas tillsammans med våra kunder.”

Optimera hela er kundresa!

Vi bjuder på en kostnadsfri rådgivning i form av ett digitalt möte där vi matchar era förutsättningar och mål med plattformens potential. Ta första steget mot att nyttja er Salesforce-investering maximalt redan idag!

Kontakta oss